Belépés
FõoldalKeresésOldalakHirdetésekNévjegyekRegisztrációBelépés
Önvallomás
Festményeim
Kerámiáim
Szerepeim
Mostani szerepeim


Festményeim

Születtem, hogy mikor, ki emlékszik már rá?

Régen múlt század közepén, konkrétan 1943. január 26-án a Baross utcai Klinikán, családom nagy-nagy örömére. Azóta is csak azok érdekelnek, akiknek nagy-nagy örömet tudok szerezni.

Szóval, kora gyermekkoromban kiderült, hogy egy kicsit más vagyok, mint a korombéli gyerekek. Csak a bohóckodáson, a rosszalkodáson, és már akkor is a magam és mások szórakoztatásán járt az eszem. Iskoláimat nem jó tanulóként végezgettem, de mentségemre legyen mondva 9 éves koromtól 17 éves koromig tartó tanulás után az Állami Balett Intézet Klasszikus Balett főtanszakon szorgalmam eredményeként kitűnő eredménnyel diplomáztam. Első munkahelyem a Pécsi Balett volt, melynek három szezonon át voltam szólótáncosa Eck Imre keze alatt.

Korán felfedezett a film. Elsőként a mai Oscar -díjas Szabó István látott bennem fantáziát, őt a kor ismert rendezői követték. Ezek után arra gondoltam, hogy ez a szép hivatás is megtanulható, és újabb négyévi tanulás után a Színművészeti Főiskolán 1968-ban újabb művészdiplomát szereztem. Első színházam Kazimír Károly Thália Színháza volt, amit 17 szép és eredményes év után 5 év Nemzeti Színház követett, ahol Vámos László és Sík Ferenc keze alatt játszhattam. Innen Veszprémbe kerültem, majd ismét vissza a Nemzetibe, melyet egy akkor úttörő vállalkozásnak indult televíziós sorozat a Família Kft. követett. A közel kilenc évig forgatott sorozat után öt év "szabadúszás" következett sok-sok színházi és filmes, de elsősorban TV-show feladattal. 5. szezonja a József Attila Színház tagja vagyok, ahol kitűnőbbnél kitűnőbb vígjátékokban szórakoztathatom a közönséget, tehát azt tehetem, ami miatt színész lettem.

Jelenleg még játszom a Ruttaki Éva Színházban egy remek szerepet a darab címe Veszélyes Szeszélyek és a Körúti Színházban a Vörös Malom című darabban ezenkívül a Pszichószínházban is.

A színjátszás mellett a kerámia és a "föstészet" az újabb nagy szerelem, de a horgolás és a szövés is boldoggá tesz.

Az elmút években számos kiállításon szerepeltek munkáim. A budapesti nagy galériák mellett bemutatkozhattam az ország több városában is.

Boldog vagyok, hogy most Önökkel találkozhatom.

Sok szerettel köszöntök mindenkit:

Esztergályos Cecília

2009. január

Hírek

developed by Centrumnet Systems